Bedrijfsfilms? Wat is het nut ervan?

Het nut van bedrijfsfilms. Daar is al veel over gezegd. Bedrijfsfilms zijn een effectieve manier om je bedrijf meer naamsbekendheid te geven. Je kunt er een verpletterende indruk mee maken op je (potentiële) klanten.

Je kunt de kracht van je bedrijf uitstekend laten terugkomen in een strakke film over je bedrijf. Het effect dat je daarmee bereikt is van ongekende klasse en daar kun jij als ondernemer je voordeel mee behalen.

Bedrijfsfilms maken, waarom?

Wellicht is al een aantal keer de gedachte door je hoofd geschoten om een film te laten maken over je bedrijf. Er is echter zo’n breed aanbod van bedrijven die films maken dat een keuze maken erg lastig is en bovendien vraag je jezelf af wat nu eigenlijk de meerwaarde ervan is.

Wel, als ondernemer heb je een verhaal te vertellen dat gehoord mag worden. Om je winst te verhogen, dien je een groter publiek aan te spreken. Dit kun je realiseren met behulp van een film over je bedrijf.

Hoeveel kosten bedrijfsfilms?

Een of meerdere films over je bedrijf laten maken, is natuurlijk niet gratis. Dit brengt diverse kosten met zich mee:

  • Locatiekosten
  • Montagekosten
  • Voice-over kosten
  • Kosten voor eventuele muziekrechten
  • Arbeidsuren

Een film kun je vaak al laten maken voor een bedrag vanaf rond 800 euro, maar met meer budget kun je ook een film over je bedrijf laten produceren van enkele duizenden euro’s.

Uiteraard pas je de keuze aan op je budget. Jij bent de baas over je eigen portemonnee.

Het recept voor succesvolle bedrijfsfilms

Wat zorgt er nu voor dat bedrijfsfilms een succes worden? Een film is pas echt succesvol als de doelgroep geboeid is en de boodschap krachtig wordt overgebracht. Een heldere en inspiratievolle boodschap zijn hiervoor erg belangrijk.

Dit is alleen mogelijk als je kiest voor een productiebedrijf dat zich ook daadwerkelijk verdiept in je bedrijf.

Verder is het belangrijk dat je een pakkend verhaal vertelt, gebruik maakt van emoties, je een tijdloze boodschap brengt zodat mensen zich daardoor makkelijk kunnen identificeren met je bedrijf.

Wat leveren goede bedrijfsfilms op?

Natuurlijk ben je benieuwd naar resultaten die films teweeg kunnen brengen. Google is gek op video en dankzij een goede film over je bedrijf, zul je daardoor hoger ranken in de zoeklijsten. Bovendien word je ook beter op internet gevonden dankzij YouTube.

Dit is de tweede zoekmachine ter wereld, na Google. Bovendien kun je met een eenvoudige film mensen inspireren en laten kennismaken met jouw producten en/of diensten. Het zijn allemaal kansen die je niet mag laten liggen.

Creëer een positief imago van je bedrijf

Wil je dat jouw bedrijf een positief imago krijgt? Dan is de keuze voor bedrijfsfilms snel gemaakt. Het is zonde als je die mogelijkheid aan je voorbij laat gaan.

Juist vanwege het feit dat je er zoveel nieuwe klanten mee kunt werven, is het laten maken van een film een aanrader. Ga daarom eens om een tafel zitten met een productiebedrijf, maak je wensen kenbaar en wie weet is jouw bedrijf binnenkort voorzien van een krachtige film.

Door deze te delen via verschillende kanalen, ben je gegarandeerd van meer rendement en profiteer je van een hogere winst aan het eind van het jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *